1. Taime kultiveerimine

Aloe Verat kultiveeritakse võsudest: väiksed taimeosad, mis kasvavad ümber täiskasvanud taime juure, eemaldatakse istutamiseks.
Aloe Vera taim on tugev, ent on mõned faktorid, mis võivad soodustada selle kasvu. Taim kasvab paremini liivases pinnases, kolmekümnekraadise kalde all ning seda ei tohiks liigselt niisutada, kuna see põhjustab seente ilmumise.

2. Aloe Vera lehtede korjamine

Viljaliha saamiseks tuleb oodata lehtede korjamisega kuni taim on täiskasvanuks saanud.
Lehti tuleb lõigata võimalikult varre lähedalt ja kõik lehed, mis on rebenenud või kuivad tuleb ära visata.

3. Toormaterjali transport töötlemistehasesse

Samal ajal kui üks osa töötajatest lõikab lehti, viib teine osa töölistest lehed koheselt viljaliha eraldamisse. Selliselt talitades saame garanteerida, et kõik aaloe omadused töötlemisel säilivad.

4. Lehtede vastuvõtt ja pesu ning sorteerimine tehases

Kui lehed jõuavad tehasesse, pannakse nad vett ja puhastusvahendeid täis plastikust mahutisse. Täieliku desinfektsiooni ja puhtuse tagamiseks lehti harjatakse.
Lõpuks pannakse lehed konveierile, kus neid pestakse survepesuriga.

5. Lehtede trimmimine

Iga lehe tipp ja küljed trimmitakse ja lehed pannakse seejärel spetsiaalsetesse mahutitesse, kus on vesi ja puhastusvahendid. Selles faasis tuleb tagada igasuguse saastumise võimaluse vältimine, mis tähendab, et kõik tööriistad peavad olema korralikult steriliseeritud.
Lehtede jäägid sellest protsessist kasutatakse hiljem põldude väetamiseks.

6. Aloe Vera lehtede koorimine ja jahvatamine

Trimmitud lehed asetatakse koorijasse, kus välimised osad eraldatakse sisemisest: viljalihast. Sama koorija jahvatab viljaliha, saamaks mahla, mis saadetakse seejärel mahutisse läbi spiraali, mis jahutab seda transportides.

7. Säilitusainete ja ensüümide lisamine viljalihale

Lisatakse esimene osa säilitusainetest, mis hoiavad veel-filtreerimata viljaliha oksüdatsiooni eest ja ensüümid, mis aitavad kaasa filtreerimisele.

8. Viljaliha massi filtreerimine

Mass, mis eelmise etapi tulemuseks on filtreeritakse, et see kasutamiseks valmis oleks.

9. Massi stabiliseerimine külma abil

Lisatakse viimane osa säilitusaineteid ja antioksüdante, misjärel massi segatakse.

10. Kvaliteedikontroll

Aloe Vera massist võetakse kaks proovi, millest üht uuritakse kontrollimaks selle pH’d ja tihedust ning teine saadetakse välisesse laboratooriumisse põhjalike mikrobioloogiliste testide tegemiseks.
Kui massi perfektsed omadused on kinnitatud jaotatakse see kahte ossa.
Üht osa kasutatakse toodete valmistamiseks (geel, seep, šampoon, kreem, jne.) ja teine osa villitakse ning märgistatakse.

11. Massi villimine ja märgistamine

Enne massi villimist kontrollime selle vastavust kõikidele hügieenistandarditele. Kinnituse saabumisel villime massi ja sulgeme anumad ning märgistame need.